Pozdrav iz Švedske! 🌞
Učenke in učiteljici na izmenjavi

Mobilnost na Švedskem – 2. dan

Dan smo pričeli z delavnicami na temo Vzpodbudni medsebojni odnosi. V skupinah smo si izmenjali primere dobre in slabe prakse ter kdo je odgovoren za medsebojne odnose.
Po kratkem odmoru smo delo nadaljevali v telovadnici. Igrali smo športno tombolo, ki je bila zelo zabavna, a hkrati zelo naporna.

Po kosilu je bil načrtovan vzpon na bližnji hrib. Aktivnost je žal odpadla zaradi izredno slabega vremena. Vrnili smo se nazaj v šolo in preživeli nekaj ur ob igranju različnih iger. Pred odhodom k družinam smo pregledali urnik za naslednji dan.

Lana in ekipa

Mobilnost na Švedskem – 3. dan
Z delom smo pričeli ob 8.15 uri. Najprej smo imeli krajši sestanek, potem smo prisostvovali pouku matematike in  angleščine. Najbolj zanimivo nam je bilo, da pouk poteka pri odprtih vratih. Po odličnem kosilu smo se šli sankat, nato smo s pomočjo učitelja spekli hrenovke. Dan smo zaključili z večernim druženjem. Skupaj smo preživeli še en čudovit dan.  😊
 
Blažka in ekipa

Mobilnost na Švedskem – 4. dan

Ob 9. uri smo se izpred šole z avtobusom odpravili v Gothenburg. Vožnja je trajala približno uro in pol. Najprej smo si ogledali Frida osnovno šolo. Tam nas je pričakala skupina učencev, ki nam je razkazala šolo. Po kosilu smo se odpravili v center Gothenburga. Razdelili smo se v skupine in si ogledali znamenitosti. Pred odhodom domov smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za druženje.

Maruša in ekipa

Mobilnost na Švedskem – 5. dan

Zadnji dan na Švedskem, smo pričeli  z obiskom Inovatum centra, kjer smo se najprej preizkusili v “deaktivaciji  bombe”. S skupnimi močmi nam je uspelo, da muzeja ni razneslo 🙂🤔.

Vau, noro dobra izkušnja skupinskega dela. 
V popoldanskem času smo spoznavali, za večino udeležencev, novo športno panogo. Mimogrede, tu je zelo popularna. Govorimo o curlingu. Ekipo sestavljajo 4 tekmovalci, ki poskušajo čimbolj natančno, precej težek kamen, približati označenemu mestu. Igra se odvija na ledu in je malo podobna balinanju. Znova smo se prepričali, da nas sodelovanje znotraj skupine,  pripelje do želenega cilja. Kljub nekaj nenamernim padcem na spolzkem terenu, smo bili vsi navdušeni nad novo izkušnjo. 
Vse lepo hitro mine, tako tudi naša mobilnost na Švedskem. 
Gostitelji so nam pripravili nadvse svečano večerjo, ki smo jo zaključili s petjem karaok. 
Nekaj solz, objemov in razšli smo se z upanjem po ponovnem snidenju. 
 
Pozdrav iz Švedske, učenke in učiteljici

Nekaj foto-utrinkov celotne izmenjave 📸:

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)