Spoštovani učenci od 4. do 9. razreda in starši!

Obveščamo vas, da Fakulteta za tehnologijo polimerov pripravlja dve zanimivi delavnici: Ustvarjanje digitalnih video vsebin in Lego robotika in elektronika. Prijavite se, ker so delavnice poučne, ustvarjalne in zanimive. ne bo vam žal.

KJE? Na Fakulteti za tehnologijo polimerov, Ozare 19 Slovenj Gradec.

KDAJ? Prvi in zadnji teden počitnic, od ponedeljka do petka od 10:00 do 14:00 ure.

KOMU STA NAMENJENI? Vsem ustvarjalnim dekletom in fantom s stalnim bivališčem v Mestni občini Slovenj Gradec starim 9 – 14 let, ki si želite preživeti teden z mladimi ustvarjalci in inženirji ter se naučiti kaj novega ter se pri tem noro zabavati.

KAJ?

28.6. – 2. 7. 2021 USTVARJANJE DIGITALNIH VIDEO VSEBIN

Vsebina: Spoznavanje osnov produkcije različnih vrst video vsebin (programska in strojna oprema, scenarij, snemanje, montaža/postprodukcija, shranjevanje, spletne platforme, objava, marketing, priložnosti in nevarnosti na spletu) in predstavitev posebnosti različnih video vsebin s strani znanih koroških ustvarjalcev (glasbeni videi, videi urbanih športov, promo videi, dokumentacijski, vlogi…

Izvajalci: Ožbi Strmčnik in Špela Kodrun, študenta Medijske produkcije ter znani koroški ustvarjalci:  Miha Kolar – MK Visuals, Dobran Laznik in Gregor Šteharnik – Kiki-riki Films, Matic Borkovič – 8Production,…

Maksimalno število otrok: 20 mladih ustvarjalk in ustvarjalcev

 

23.8. – 27.8.2021 LEGO ROBOTIKA IN ELEKTRONIKA

Vsebina: Delavnice robotike in programiranja z LEGO WEDO in EV3 ROBOTI (mehanske naprave in mehanski prenosi, sestavljanje robotov), grafični programski jezik (sestavljanje kode, učenje ukazov), reševanje poligonov in robotskih izzivov, elektronska vezja (sestavljanje vezij in spoznavanje delovanja naprav).

Izvajalci: Mladi strokovnjaki Instituta 4.0 http://stiri.si/. Gre za Institut katerega poslanstvo je »Otroke in najstnike pripeljati prek meja njihovih trenutnih sposobnosti, jih vzpodbuditi v uporabi vse svoje kreativnosti pri reševanju tehnoloških izzivov in prek timskega dela ustvariti okolje, kjer se razvijajo socialne sposobnosti.« Trenutno že delujejo v Ljubljani, Celju, Velenju in Žalcu.

Maksimalno število otrok: 28 mladih ustvarjalk in ustvarjalcev (dve skupini po 14 učencev, razdelili jih bomo glede na predhodno znanje).

 

 CENA? Cena posamezne poletne šole je 25 EUR, ostale stroške krije Mestna občina Slovenj Gradec.

 PRIJAVA? Od 15. junija 2021 z elektronsko prijavo:

 

 

 

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)