Na naši šoli smo se v tem šolskem letu opremili s šestimi kompleti robotov LEGO Mindstorm Education EV3 in šestimi kompleti robotov WeDO 2.0, saj želimo našim učencem omogočiti razvijanje veščin na področju robotike že v osnovni šoli. Zanimanje za tovrstno dejavnost je še posebej med fanti namreč precejšnje.
Z Lego Mindstorms Education EV3 pa se učenci še bolj poglobljeno srečajo s problemskim načinom učenja, programiranja, ustvarjanja …

 

Z WeDo 2.0 se učenci učijo računalniškega razmišljanja in lahko na zabaven način dosegajo tudi učne cilje naravoslovja in tehnike ter računalništva.
Ker je nabava tolikšne opreme za šolo precejšen zalogaj, smo se pri nabavi robotov obrnili na sponzorje in starše. Odziv vseh je bil dober, še posebej pa smo hvaležni podjetjem SLORATIONAL Slovenj Gradec, TROIA Slovenj Gradec, MIZARSTVO MORIC Slovenj Gradec, ADIENT Slovenj Gradec, GOV-IS in BSH Nazarje, ki so  nam omogočil, da z izobraževanjem na tem področju pričnemo že v tem šolskem letu.

 

Omenjene robote smo pričeli najprej uporabljati pri krožkih. Prva skupina, ki se je veselila tega krožka, je bila skupina dvanajstih šestošolcev, ki je opravila začetni tečaj osnov robotike.

Za njimi je v mesecu decembru pričela z delom skupina prijavljenih učencev od 7. do 9. razreda. Temu sledi v mesecu februarju nadaljevalni krožek robotike, v okviru katerega se bodo zainteresirani učenci pripravljali na tekmovanje v sledenju po črti, ki se vsako leto izvaja na srednji računalniški šoli na Ravnah na Koroškem.
Zanimanje za robotiko je precejšnje še posebej med mlajšimi učenci. Ti se bodo prvih ur robotike razveselili v mesecu januarju pod vodstvom učiteljic Emilije Počič (4. in 5. razred) ter Katje Jenko in Nives Kodrun (1. do 3. razred). Ti učenci bodo spoznavali osnove robotike s kompleti WeDO 2.0.
Našo novo pridobitev pa ne bomo uporabljali le pri krožkih. Načrtujemo že uporabo pri izbirnih in obveznih predmetih, saj delo z roboti omogoča učencem ustvarjalno, projektno, sodelovalno in aktivno delo.
Vodja projekta:
Dušan Klemenčič

(Skupno 346 obiskov, današnjih obiskov 1)