Zadnji decembrski teden je bil za naše prvošolčke prav poseben, sprejeli smo jih namreč v šolsko skupnost. Pred tem so učenci 8. in 9. razredov z zavedanjem, da je bit prijateljstva prav v razvijanju odnosov, sprejemanju in zaupanju, postali njihovi zavezniki. Poseben je bil trenutek, ko so skupaj z roko v roki prikorakali iz učilnic, veliki in mali prijatelji. Program sta vodili Sara Mori in Enja Al Hiasat, učenki 8. b razreda. Za popestritev smo postregli s plesom, igranjem na harmoniko in petjem, naše najmlajše pa naučili ples o malih žabicah. Uživali so.

S slovesno zaobljubo, da bodo z učenjem širili znanje, da bodo drug drugemu dobri prijatelji in si pomagali, so postali del nas. Sprejem je z govorom in podelitvijo izkaznic zaključila gospa ravnateljica. Podobno je potekalo tudi na naši podružnični šoli Pameče–Troblje, kjer se je prav tako plesalo, pelo in igralo, le da so tam najmlajši z glasbeno točko že pokazali, kaj znajo.

Trudili se bomo, da jim približamo šolo kot prijazno stavbo učenosti, da se bodo pri nas počutili varne, sprejete in pomembne.

Korenjaki naši, le pogumno naprej.

 Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Alenka Puc

 

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)