V petek, 20. 11. 2015, je na naši šoli potekal tehnični dan. Razporejeni smo bili v skupine. Učence prve triade so učitelji pomešali s starejšimi učenci, s katerimi so odlično sodelovali. Izdelali so ogromno inovativnih in unikatnih izdelkov, kot so okrasni jelenčki, medvedki, smrečice iz okrasnega papirja, najrazličnejši okraski za voščilnice, voščilnice, venčki. Uporabljali so servietno tehniko, poslikavo s temperami in risanje z belo barvico na brusni papir. Iz navadnih plastičnih kozarcev so nastajale prave mojstrovine. Sprava so mlajši učenci želeli pokazati svojo samostojnost in starejših skoraj niso pustili zraven. V nadaljevanju pa so se med seboj odlično dopolnjevali. Vsi učitelji so bili zadovoljni in presenečeni nad sodelovanjem med generacijami. Vsaka skupina je delala več različnih izdelkov, da delo ni bilo preveč enolično.
Tudi učenci druge triade so izdelovali okraske za voščilnice in poslikavali njihove sprednje strani, volnene venčke za na vhodna vrata ter razne okraske za na mizo. Peti razredi so se lotili šivanja božičnih nogavic. Šestošolci so izdelali jelke iz palic in domače volne, snežake iz glinastih lončkov.
Učenci zadnje triade so iz naravnih materialov izdelovali adventne venčke za na vrata in mizo, svečam v venčkih so naredili podstavke za požarno varnost ter jih domiselno okrasili. Iz gospodinjske učilnice se je po vsej šoli širil prijeten vonj po piškotih, ki so polni cimeta, čokolade, limone in medu. Da o okusu ne govorimo … Osem učencev devetega razreda pa se je v vnemi, da bi zbrali čim več papirja, odpravilo na nabiralno akcijo po mestu. Ekipa učencev je risala motive za računalniške vizitke, nekaj pa se nas je odpravilo na reportersko pot, da v besedi in sliki poročamo o dogajanju.
Vsi učenci so na tehničnem dnevu uživali, eni že samo zato, ker se je razlikoval od ostalih dni, večina pa jih je bila zadovoljna, saj so lahko zabavno, mlajši pa tudi igrivo, ustvarjali izdelke in z njimi pokazali vso svojo domišljijo.
Najbolje od vsega pa je, da bo ves denar, ki ga bomo na bazarju zbrali za te izdelke, dobrodelno porabljen. S tem smo vsi učenci Druge OŠ storili veliko koristnega in pomagali našim vrstnikom, ki so tega potrebni.
Starši, vabljeni, da si na bazarju ogledate, kaj je nastalo.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Maj Čapelnik, 9.a

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)