Humanitarno društvo Lions klub Slovenj Gradec se je v soboto, 16. 5. 2015, pridružilo vseslovenski akciji Lions klubov in v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem in šport Spotur Slovenj Gradec ter Atletskim klubom Slovenj Gradec organiziralo dobrodelni tek z naslovom »Tečem, da pomagam!«
V okviru projekta Zdrav življenjski slog smo se prireditve udeležili tudi učenci in učenke naše šole. Vsi udeleženci so prejeli majčko s sloganom Tečem, da pomagam.
Najbolj zanimiv je bil štart Družina teče, kjer so mlajši otroci skupaj s starši pretekli 400 metrov, učenci od 6. razreda dalje pa 800 metrov. Tako so na zelo lep način preživeli dopoldan in s prostovoljnimi prispevki pomagali Zavodu za slepo in slabovidno mladino Ljubljana, Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije in slepim in slabovidnim Koroške.
Za tiste, ki so želeli za kratko izkusiti slepoto in gluhoto, pa je bil na posebni kratki progi omogočena hoja z zavezanimi očmi in čepki v ušesih – s spremstvom.

Vsem staršem, ki ste prišli na dobrodelno prireditev, hvala za podporo in zgled! Hvala tudi vsem učencem in učenkam naše šole, da podpirate zdrav način življenja!

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Jožica Jug

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)