logo jožica

Osnovna šola Mislinja, Šentjanž pri Dravogradu, Druga OŠ Slovenj Gradec in Muta smo v okviru projekta SKK organizirali dvodnevni umetniški tabor na OŠ Mislinja – podružnica Paški Kozjak, ki je potekal 16. in 17. 4. 2015.
Tabor je namenjen učencem, ki so pri svojem šolskem delu, natečajih ali na interesnem področju pokazali zanimanje in nadarjenost za umetniško snovanje. Z udeležbo na tem taboru smo jim omogočili izpopolniti znanje in veščine na tem področju. Izvajalci vsebin so bili zunanji sodelavci, priznani koroški umetniki: koroški slikar Leander Fužir in njegov slikarski prijatelj Štefan Bobek, kiparka Anita Korošec in predsednik kulturno umetniškega društva Pitoni – Matjaž Jeznik. Druge delavnice so pripravile učiteljice Druge OŠ Slovenj Gradec. Glasbeno delavnico sta vodili Vladka Mori in Saša Polanc, kulturo prehranjevanja je predstavila Suzana Planšak, skupaj s Katjo Uršič pa smo se zabavali v delavnici timske harmonije.
Učenci in učenke vseh štirih šol so bili zelo kreativni in nastali so čudoviti izdelki. Vsi skupaj smo se na umetniškem taboru zabavali, družili, sklepali nova poznanstva… Takšna druženja nas bogatijo in dvigajo naš socialni in kulturni kapital.
Hvala ravnateljicam vseh štirih šol, vsem mentorjem, ki so izvajali delavnice brezplačno, učencem in njihovim staršem in mojim SKK-jevcem.
Na koncu napišem le še naš slogan nebojazljivih SKK-jevcev: ZMOREM, ZMOREVA VEČ, ZMOREMO VSE IN VEČ!!!

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Jožica Jug, koordinatorica SKK na Drugi OŠ Slovenj Gradec

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)