logo_popestrimo_pravi

Čeprav imajo otroci zelo radi počitnice, so s številčno udeležbo na letošnjih zimskih aktivnih počitnicah pokazali, da se imajo tudi na šolskih aktivnostih lepo.

V ponedeljek smo obiskali kmetijo Bimer, si tam ogledali krave, bike, konje in pujse ter se seveda spoprijateljili s psom. Na kmetiji so nas toplo sprejeli, nam pripravili topel prostor in zelo okusen čaj. Po malici so se nam pridružili skavti Koroške 1, ki so s trudom odkrili še zadnjo zaplato snega, da so nam lahko pripravili zimski izziv. Učenci so dobili nalogo postaviti bivak in model ognjišča, nato pa so skozi igro osvajali svoj bivak ter se branili pred nasprotno ekipo. Ob koncu igre so najbolj zaslužni za ognjišče dobili čast, da so ga prižgali. Ugotovili smo, da pozimi ni lahko prižgati ognja in da tudi pri tovrstnih veščinah vaja dela mojstra. Za piko na i je bila zelo odmevna skavtska zahvala, ki se je učencem močno vtisnila v spomin in jih spodbudila, da so se tudi sami zahvalili za zanimive skupaj preživete trenutke.

Pustni torek ne bi bil pravi brez mask in krofov, zato smo poskrbeli za oboje. V gospodinjski učilnici so učenci z izkušeno učiteljico in gospodinjo go. Šošter zamesili testo in ga pustili vzhajati. Vmes smo se lotili izdelovanja pustnih mask – kurentov. Dela je bilo veliko in drobni prstki so bili kmalu popackani s flomastri, tempero, lepilom in obe učiteljici bi (kot se to rado zgodi) v nekih trenutkih potrebovali še par dodatnih rok… A kurenti, ki so nastajali, so bili vsak trenutek bolj zanimivi in vredno se je bilo truditi naprej. Med izdelovanjem kurentov so učenci po skupinah dokončali delo pri krofih z valjanjem in izrezovanjem, cvrtje pa so raje prepustili izkušenim. Ko so bili krofi pečeni, so zasijale iskrice v mnogih očeh, saj tako slastnih krofov, ki bi jih sami pomagali narediti, učenci seveda še nikoli niso jedli.

Oba dneva sta bila zanimiva tudi zato, ker je bilo prvi dan 20, druga dan pa 31 učencev, ki so soustvarjali dogajanje.

  Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)