ekipna olimpijadaV petek, 21.11.2014, je v Radljah potekala športno rekreativna prireditev Ekipna olimpijada. Srečanje financira Olimpijski komite Slovenije, Evropski socialni skladi, izvajalca prireditve pa sta Športna zveza Slovenj Gradec in Atletski klub Slovenj Gradec. V okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala smo se z dvema ekipama učencev in učenk, ki so v Klubu SKK na Drugi OŠ Slovenj Gradec, prireditve tudi udeležili. Naša šola je na prireditvi dosegla 1. in 2. mesto. Prvo mesto je dosegla ekipa Skakačev v sestavi Maša Jakopič, Jan Sedar, Andrej Bašek, Mattia Schifini Penšek, Arianit Shala, drugo mesto pa ekipa Smeškov z Julijo Dobnik, Luljete Dakaj, Janom Borsetom, Benjaminom Baškom in Juretom Dobnikom. Obe ekipi sta na prireditvi pokazali veliko spretnosti, ekipnega duha, srčnosti in zelo dostojno predstavljali našo šolo. Prejeli so lepe nagrade. ČESTITKE!

 Posebnost ekipne olimpijade je v tem, da sodeluje in tekmuje celotna ekipa, ki jo sestavlja 5 do 8 članov. Tekmuje se v petih disciplinah: nogomet – strel na gol in zadevanje lukenj, golf – ciljanje tarče z mehkimi žogicami, smučanje – koordinirano premikanje celotne ekipe hkrati na dolgih smučeh, vlečenje vrvi in štafetna igra skakanje z vrečami.

Igre so sorazmerno preproste, zato resnično lahko sodelujejo otroci, mladi, odrasli kot tudi starostniki. Tekmuje celotna ekipa, točke članov ekipe pa se seštevajo. Skupni končni rezultat je odvisen še od posebnih dodatnih točk. Te se ekipi prišteva, če sodelujejo v isti ekipi moški in ženske. Udeležba na prireditvah je v celoti brezplačna, saj je projekt sofinanciran s strani EU in javnih sredstev. Udeleženci ne potrebujejo nobenega posebnega predznanja niti posebne opreme. Le dobro voljo in ekipo, ki jo sestavijo sami.

Nekaj utrinkov si oglejte tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Jožica Jug

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)