PO JUTRU SE DAN POZNA. Le kdo ne pozna tega pregovora? Pa tudi to, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Zato bo v petek, 21. 11. 2014, na naši šoli potekal sedaj že uveljavljen projekt, imenovan tradicionalni slovenski zajtrk.

Vlada RS je vsak tretji petek v novembru razglasila tudi za dan slovenske hrane, s tem pa želi izkazati podporo domačim pridelovalcem hrane in spodbuditi tudi širšo javnost k uživanju lokalno pridelane hrane.
Namen projekta je izobraževati in ozaveščati predšolske otroke in šolsko mladino, sočasno pa tudi širšo slovensko javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, ko¬ristih lokalno pridelane/predelane hrane, pomenu kmetijske dejavnosti, čebelarstva, okolja, gibanja in nenazadnje tudi živilsko-predelovalne industrije.

Učenci bodo v petek nulto uro (prihod v šolo ob 7.30) skupaj z učiteljico v matični učilnici pozajtrkovali slovenski kruh z maslom in medom, popili skodelico mleka in na vrh pojedli še jabolko. Tako bodo naši možgani in telo dobili energijo za dobro delo!

Pa dober tek!

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)