Spoštovani starši!
S strani šole ste že bili obveščeni, da smo se v šoli srečali s povečanjem izostankov učencev (črevesna obolenja), zaradi česar smo na šoli že izvedli določene preventivne ukrepe, predvsem kar se tiče higiene (umivanje rok).
Med jesenskimi počitnicami so nas s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje Ravne na Koroškem obvestili o pojavu črevesnih obolenj pri posameznih učencih in nas seznanili, da so pri 4 učencih naše šole odkrili okužbo s salmonelo.
Takoj smo se povezali s strokovnjaki Nacionalnega inštituta za javno zdravje z Raven na Koroškem in z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter njihovimi inšpekcijskimi službami. Tako smo na šoli maksimalno izvajali in še vedno izvajamo poostrene ukrepe za zagotavljanje varnosti in higiene živil po navodilih vseh sodelujočih strokovnih služb.
Kuhinja v tem času normalno obratuje, saj s strani strokovnih služb ni bilo zaznati kakršnih koli pomanjkljivosti. V šoli pa po počitnicah nismo zaznali povečanja izostankov.

Prosimo vas, da naslednje ukrepe upoštevate povsod, kjer delate in se zadržujete.
NUJNI HIGIENSKI UKREPI:
– Pravilno in pogosto umivanje rok (zlasti po uporabi WC, pred jedjo, pred jemanjem sadja iz skupnih košar, po stiku z živalmi …)
– Temeljito pranje živil, ki jih zaužijemo surova, predvsem sadja in zelenjave (npr. umij jabolko, preden ga poješ).
Starše pozivamo, da otroke, ki imajo prebavne težave z drisko, še dva dni po izboljšanju stanja zadržijo doma. Ob daljših težavah se glede otrokovega zdravstvenega stanja posvetujte z otrokovim zdravnikom in o tem obvestite razrednika (plakat – umivanje rok – klikni za ogled plakata).
Takoj, ko dobimo več uradnih informacij, vas bomo znova obvestili, prav tako pa tudi ob zaključku raziskave.
Hvala za razumevanje.
Za vašo pomoč in sodelovanje se vam zahvaljujemo.
Ravnateljica
Nada Duler

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)