Učitelji Druge OŠ Slovenj Gradec smo bili v avgustu povabljeni v Koroški pokrajinski muzej, kjer so nas seznanili s svojimi številnimi dejavnostmi. Med njimi so različne muzejske zbirke v Slovenj Gradcu in širom koroške regije. Še posebej so nas pritegnile pedagoške delavnice.

Tako smo se prvošolčki Druge osnovne šole v oktobru povabili na glasbeno ustvarjalnico v muzej Huga Wolfa, kjer smo pod vodstvom mentoric Nine Šisernik in Anja Mihelič skupaj ustvarili dežne palice, zabaven ritmični instrument s čudovitim zvokom. Kaj pa je dežna palica? To je instrument, ki ustvarja zvok, podoben dežju, izvira pa iz Južne Amerike. Seveda smo preizkusili naše čudovite instrumente, ki smo jih naredili in vsak po svoje okrasili. Slišati nas je bilo po celem Slovenj Gradcu. In res je tisti dan začelo deževati.

Všeč nam je bilo, ker smo lahko muzej spoznali še drugače – kot prostor za ustvarjanje. Mentorici sta bili izredno dobro pripravljeni in sta poskrbeli za goro materiala, ki smo ga potrebovali. Pridemo še kdaj!

Učiteljice in učenci 1.a in 1.b

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)