V sredo, 17.9.2014, je na naši šoli potekal športni dan. Razredna stopnja si je najprej ogledala predstavitev namiznega tenisa, nato pa so odšli na pohode v pet različnih smeri.

Učenci predmetne stopnje pa so se na stadionu pomerili v atletskih disciplinah, kot so tek na 60 in 300 metrov, suvanje krogle, met vorteksa in skok v daljino. Vsi so se pomerili v vseh disciplinah. Med disciplinami pa so prosti čas zapolnili z igrami z žogo. Na tem športnem dnevu so učenci med sabo navezali tudi nekaj novih prijateljskih vezi med igranjem košarke, nogometa, odbojke ali pa le med pogovarjanjem.

Vreme se je do 10. ure uredilo, nekateri menijo, da je bilo še prevroče. Učencem se zdi športni dan super, saj se lahko dobro razgibajo in pokažejo svoje športne sposobnosti. V prihodnje bi imeli raje, če bi si lahko sami izbirali discipline, v katerih bi sodelovali. Najraje imajo suvanje krogle in met vorteksa. Nekateri so zelo izboljšali rezultate iz lanskega leta.

Vodja tekmovanja ga. Majda Areh Novak je dejala: »Večina učencev, ki so sodelovali, se je dobro odrezala. Temu so sledili tudi dobri rezultati, s katerimi smo vsi zadovoljni. Na tekmovanje so se pripravljali pri pouku športa. Žal pa je bilo kar nekaj učencev opravičenih sodelovanja, sploh med starejšimi učenci. «

Zapisali: Živa Brglez in Suzana Krevh

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)