V sodelovanju s Policijsko postajo Slovenj Gradec so trije učence 5. c razreda Podružnice Pameče-Troblje Maj Konečnik, Marko Cestar in Mateja Lilijana Smolnikar  sodelovali  v projektu Otrok-policist za en dan. Učenci so v spremstvu razredničarke in dveh policistov g. Tomaža Grešovnika in g. Triglava obiskali  policijsko postajo, kjer nas je  sprejel  pomočnik komandirja g Marko Rožel.. V nadaljevanju so nam pojasnili vlogo policije v družbi pri zagotavljanju varnosti ljudi in njihovega premoženja. Predstavili  so nam  organiziranost policije in naloge policistov (dežurnih policistov, policistov v patrulji, policistov kriminalistov, vodij policijskih okolišev.)

Spoznali so tudi policista – kolesarja  Janeza Smolaka in Mojco Areh).

Pokazali so nam prostore,v katerih poteka delo policistov, opremo in vozilo, s katerim smo se odpeljali na teren. Učenci so spoznali potek kontrole prometa (kontrolo hitrosti in kontrolo z alkotestom  ter potek preverjanja dokumentov).

V spomin so dobili majico in kapo z napisom Otrok – policist in praktično nagrado. Ob zaključku  so nas pogostili še s pizzo, pecivom in sokom.

Po treh urah druženja s policisti smo se z učenci odpravili še na ogled Evropske vasi.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Razredničarka

Sabina Lorber

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)