V četrtek, 14. 11. 2013, smo se člani šolske nogometne ekipe ter predsedniki razredov od 6. do 9. razreda skupaj z učiteljema Alenko Puc in Ladislavom Kuzmo odpravili na obisk v Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) v Črno na Koroškem.

Ogledali smo si center in spoznali nekaj varovancev. Izvedeli smo, kaj delajo, kako si krajšajo čas ter kako živijo. Mlajši imajo dopoldne šolo, starejši pa službo. V prostem času gledajo televizijo, se družijo ob družabnih igrah, ustvarjajo, poslušajo glasbo. Povedali so, da so odlični športniki in vsako leto izberejo športnika leta. Torej preživijo dan tako kot mi, le da prilagojeno njihovim zmožnostim. Zanimivo se nam zdi, da so tamkajšnji varovanci stari od 6 pa vse do 91 let!

Niti približno si nismo predstavljali, kakšna zvezda, če ne kar legenda, je tam naš učitelj športne vzgoje Ladislav Kuzma. Neopisljivo! Naši nogometaši so z njihovo ekipo zaigrali tudi prijateljsko tekmo. Vsi so se odlično odrezali in se hkrati zabavali. Rezultat je bil neodločen, in sicer 2:2 (2:0 za domače po prvem polčasu).

Učenci smo ugotovili, da se imajo ljudje v centru prav lepo in spoznali smo, da se lahko marsikaj naučimo od njih.

Hana Klančnik in Patricija Kavčič

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)