Letošnji tehniški dan – izdelava izdelkov na božično-novoletni bazar –  je potekal 20.11.2013. Sodelovali so vsi učenci naše šole. Učenci predmetne stopnje so bili razdeljeni v 14 skupin po 14 do 16 učencev, mlajši učenci pa so ustvarjali v svojih razredih.

Dela je bilo več kot dovolj.

Ustvarjalne ekipe so pričele z delom:  delali so adventne venčke, gumbke  za srečo, voščilnice, okraske za jelko, darilne vrečke,  izdelke iz das mase, angelčke, pekli so piškotke, pripravljali glasbeni program za bazar …

Tehnična ekipa je spremljala  potek dela skozi celoten dan.  Vse je fotografirala in si zapisovala različne vtise učencev. Ustvarili smo novico in fotogalerijo za spletno stran naše šole.

Učencem je bilo delo zelo všeč, ob delu pa so še poslušali glasbo. V nekaterih delavnicah, kot na primer v delavnici, kjer  so izdelovali adventne venčke, so ob zabavnem delu računali obsege in ploščine krogov.

Učitelji so bili zelo zadovoljni z delom učencev. Povedali so, da so zelo pridni, ustvarjalni in domiselni. Mentor ene od delavnic je dejal, da ustvarjalnost kar kipi iz učencev Druge osnovne šole Slovenj Gradec.

Učenci, ki so v šoli pričarali dišeče vonje, so pekli piškote. Cimetovi božični piškoti so ne le odlično dišali, bili so res neverjetno slastni.

Učenci od prvega do petega razreda so se tudi zelo potrudili in naredili prekrasne izdelke.

Čeprav so se mladi ustvarjalci proti koncu dela že utrudili, so kljub temu nastali zanimivi in lepi izdelki, ki jih bomo prodali na novoletnem bazarju.

Vabimo vas, da nas obiščete v četrtek, 28. 11., po čajanki v razredih.

Utrinke si lahko pogledate tukaj (klikni tukaj za ogled fotogalerije).

Suzana Krevh, 8.b
Eva Potočnik, 8.b

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)