V četrtek in petek, 6. in 7. junija, je na kmetiji Lešnik nad Slovenj Gradcem za učence 8. in 9. razredov potekal tabor za nadarjene. Sodelovalo je 26 učencev, ki so se razdelili v različne delavnice: literarna in priprava programa za valeto, glasbena, likovno oblikovalna delavnica, zanimivi eksperimenti in naravoslovna delavnica. Izvedeli smo marsikaj novega. Popoldne smo se preizkusili v team buildingu. Pri igrah smo se vsi sprostili in se nadvse zabavali.

Zvečer so se nam pridružili še skavti, s katerimi smo zapeli nekaj pesmi, se naučili pripraviti taborniški ogenj, izvedeli, kako preživeti v naravi ter izdelali loke. Zamesili smo tudi okusni twist, a ga žal nismo mogli speči, saj nas je presenetil dež.

Po skavtih se nam je pridružil gospod Martin Brglez, ki nam je pripravil zanimivo predstavitev o vesolju.

Po res zanimivem in tudi napornem dnevu smo se okoli 23. ure odpravili na kozolec, kjer smo tudi prespali. To je bilo za vse nas res nekaj novega.

V petek smo imeli predstavitev turistične kmetije Lešnik in pohod po bližnji okolici. Nekaj nas je ostalo na kmetiji, kjer smo vadili program za valeto, ki je bila že pred vrati.

Vsi udeleženci menimo, da je tabor zelo dobro uspel in predlagamo vsem, ki se bodo naslednje leto imeli priložnost udeležiti tabora, da se ga tudi udeležijo.

Gaja Triglav in Živa Gregor, 9.a

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)