V torek, 26. marca 2013, smo imeli učenci predmetne stopnje Druge osnovne šole Slovenj Gradec tehniški dan.

Razdeljeni smo bili v 13 različnih skupin. Namen tega dne je bilo izdelati čim več izdelkov za projekta Evropska vas in FIT olimpijada.

Učenci so iz kartona napravili vsem znan zvon Big Ben oziroma t.i. Elizabethin stolp, telefonske govorilnice in dvonadstropne avtobuse, saj so to glavne znamenitosti Londona, največjega mesta v Veliki Britaniji, države, ki jo letos predstavljamo na Evropski vasi.

Ostale skupine so po večini izdelovale stvari, ki jih bomo potrebovali za FIT olimpijado; plakate in zastave držav (Mehika, Slovenija, Belgija, Španija, Grčija, Brazilija, Indija, JAR, Italija, Kenija, ZDA, Jamajka, VB, Avstralija, Finska). Pri tem so podatke o posameznih državah poiskali na internetu, čas pa so si krajšali z glasbo.

V eni izmed skupin je članom prišlo prav tudi znanje iz tehnike, saj so za table z napisi uporabljali tehniško risanje in pisanje.

Prav posebno nalogo pa so imeli učenci, ki so izdelovali medalje. Najprej so zbrusili veje brez, vanje zvrtali luknjo, nato so nanje vžgali napis: FIT. Na koncu so na medalje navezali še  barvne trakove.

Zadnji dve ekipi pa sta poskrbeli, da so naši hodniki spet lepo pobeljeni, klopi in stoli pa primerno zbrušeni. Učenci so pod budnim očesom učiteljic prepleskali učilnico 22 ter hodnik vse tja od športne hale do avle šole. Uporabili so primerno zaščito ter za sabo seveda tudi počistili.

Za konec pa smo tu še mi, novinarji in fotografi, ki smo poskrbeli, da so vsi podatki in slike o dejavnostih tehniškega dne zbrane na enem kupu.

Vsi sodelujoči so bili mnenja, da bi lahko bilo več takšnih dni, saj se lahko ob tem sprostiš in uživaš s svojimi sovrstniki ter se ob tem tudi kaj naučiš. Prav tako pa so bili z delom učencev zadovoljni njihovi mentorji oz. učitelji.

 Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

 Živa Gregor, Maša Sedar in Gaja Triglav 9.a

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)