V skladu z Letnim delovnim načrtom za šolsko leto 2012/2013 si je 293 naših učencev  od 1. do 5. razreda centralne in podružnične šole v sredo, 27. 2. 2013, v Celju ogledali gledališko predstavo Maček Muri.

Le kdo ne pozna črnega simpatičnega mačkona Murija, ki se v svojem mačjem življenju spopada tudi z resnimi težavami, kot je zaljubljenost. Muri je prav po mačje zatrapan v najlepšo izmed vseh muc, Muco Maco. Kako osvojiti srce “prave mačje Parižanke”, predstavlja za Murija prav posebno trd oreh. Zgodba o ljubezenskih pripetljajih med Murijem in Maco se prepleta z zgodbo o mačjem roparju Čombi, ki s svojimi vragolijami ne da spati policajema Muclju in Maclju. In ne samo to – Veliki Čombe prijateljuje z Muco Maco in dela Mačka Murija prav pošteno ljubosumnega.

(Dostopno na spletni strani: http://www.slg-ce.si/index.php?page=macek-muri-2)

macek_muri

Vir: http://www.slg-ce.si/uploads/images/Gallery/Repertoar/Macek-Muri/DamjanMTrbovc_MincaLorenci_AljosaKoltak_TanjaPotocnik_BojanUmek.jpg

Naši učenci so predstavo zapustili zelo zadovoljni in polni lepih, prijetnih vtisov. Navdušila jih je zgodbica, ki jo že poznajo, in barviti kostumi ter izvrstni igralci.

 

Zapisala: Nada Žunec, koord. kult. dej.

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)