popestrimo_solo

V okviru projekta Popestrimo šolo devetošolci vsak teden spoznavajo strokovnjake v različnih poklicih, ki jih zanimajo. Ugotavljamo, da so ta srečanja zelo dobro sprejeta tako med devetošolci, pa tudi strokovnjaki v poklicih. O tem pričajo tudi zapisi deklet, ki razmišljajo o poklicu vzgojiteljica predšolskih otrok. Po obisku v VVZ Slovenj Gradec so nekatere med njimi zapisale:

Na obisku v vrtcu je bilo zelo lepo. V spomin so se mi vtisnili otroci, kako se zabavajo, igrajo in smejijo. Zanimivo mi je bilo, ko so kar naenkrat prišli k meni in smo se začeli skupaj igrati. Tudi pogovor z njimi je bila posebna izkušnja, saj so me takoj spravili v dobro voljo. Delo z otroki me zelo veseli in zato bi rada postala vzgojiteljica.
Sara Mesarec
V vrtcu smo si s podravnateljico sprehodile med igralnicami, nato je bila vsaka izmed nas dodeljena v svojo skupino otrok, starih štiri leta.
V otroškem svetu sem se takoj sprostila. Najprej sem opazila sem deklico, ki je samevala pri mizi. Začela sem se pogovarjati  njo, nato pa sta se radovedno pridružili dve zelo živahni deklici. Začeli smo izdelovati izdelke iz kartona. Čez čas sem sla še k skupini fantov, ki so iz lego kock gradili hišo. Bili so zelo komunikativni. ne vem od kod, ampak naenkrat je pritekla k meni deklica , se mi vsedla v naročje in me objela. To je bil najlepši trenutek, ki mi je resnično polepšal dan.
Po obisku igralnic smo skupaj z vzgojiteljicami, pomočnico ravnateljice v vrtcu in našo mentorico pogovorile o naši izkušnji in o poklicu vzgojiteljice. Ta dan sem res začutila poklic vzgojiteljice in spoznala, da si ga želim opravljati.
Lavra Karlin
Za prijazen sprejem, strokovno vodstvo in številne nasvete se zahvaljujemo pomočnici ravnateljice go. Gordani Konečnik in prav vsem vzgojiteljicam, ki so brez oklevanja sprejele devetošolke v svoje skupine.
 vzgojiteljica_VVZ_SG
(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)