Tehniški dan je potekal za vse učence od 1. do 9. Razreda. V šolo smo prišli ob 8.15 uri. V avli je bil napisan razpored po skupinah, v katere smo se morali razporediti.

 

Takoj, ko smo vstopili v učilnice smo že začeli z delom, ki ga ni bilo malo. V skupinah je bilo največ 17 učencev.

Vseh ekip skupaj je bilo 13. Razdelile so se na ustvarjalne ekipe, na tehniško in računalniško ekipo ter skupino, ki je pekla praznična peciva.

 

Ustvarjalne ekipe so oblikovale novoletne aranžmaje, podstavke za kozarce, hiše iz testa, izdelke iz das mase in naravnih materialov, darilne vrečke iz rafije, šivale so božične nogavičke, pisale novoletne voščilnice itd. Največja zanimivost pa je bilo izdelovanje naravnega mila in kopalne soli. Nekaj skupin je ob ustvarjanju poslušalo glasbo za boljše vzdušje.

 

Tehniška ekipa je spremljala potek celotnega dne skozi lečo fotoaparata oz. kamere, računalniška pa je kasneje zbrala vse fotografije s tehniškega dne, ki so objavljene na naši spletni strani.

 

Iz kletnih prostorov šole se je vil omamen vonj po slaščicah. Kuharska ekipa je namreč pekla kikirikijeve in pomarančne piškote, ki so jim več kot očitno uspeli.

 

Ustvarjali pa so tudi učenci nižje stopnje. Ti so izdelovali malo manj zahtevne izdelke, ki pa so bili vseeno odlično narejeni.

 

Učitelji so bili zelo zadovoljni z učenci, saj so pridno ustvarjali. Proti koncu pa so ti že postali utrujeni, kar je razumljivo, saj je nastalo res ogromno lepih izdelkov, ki jih bomo prodajali na božičnem bazarju.

 

Veliko učencem je bil tehnični dan všeč, nekaterim malo manj in bi jim bilo bolj všeč če bi imeli pouk.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

 Živa Gregor, 9.a

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)