Spoštovani starši,

 

v sredo, 18. aprila, so se tudi številni zaposleni v slovenskih vrtcih, šolah, kulturnih ustanovah in raziskovalnih zavodih pridružili stavki zaposlenih v javnem sektorju, da bi izrazili nasprotovanje varčevalnim ukrepom, ki pomenijo začetek razgrajevanja socialne države, ki bi jo občutili vsi državljani in državljanke: mladi, upokojenci, zaposleni v zasebnem in javnem sektorju

 

Kot smo se že pred stavko, se vam tudi tokrat iskreno opravičujemo za vse nevšečnosti in težave, ki smo vam jih morebiti povzročili. Kljub redkim skrajno negativnim odzivom s strani staršev smo od večine njih dobili odkrito in neposredno ali pa vsaj tiho podporo vsemu, s čimer si prizadevamo ohraniti vrednote javnega šolstva in dostopnost enakopravnega izobraževanja in vzgoje.

 

Verjamemo, da smo s stavko, ki je bila uperjena zgolj proti nepravičnim vladnim ukrepom, povzročili skrbi tudi vam. A stavka je bila potrebna, da odločevalcem jasno pokažemo, kako trdno zagovarjamo načela socialne pravičnosti, kakovostnih javnih storitev in enakih možnosti dostopa do njih za vse državljane. Zagotavljamo vam, da ob naših dejanjih in prizadevanjih vedno mislimo na otroke, ki ste nam jih in nam jih boste še zaupali.

 

Ponovno se vam opravičujemo za morebitne nevšečnosti in se iskreno zahvaljujemo za razumevanje.

 

Glavni stavkovni odbor

SVIZ

Temu mnenju se pridružujemo tudi delavci Druge osnovne šole.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)