26.3.2012 je potekal tehniški dan. Tema je bila tokrat »NAREDIMO SAMI«. Učenci smo bili razdeljeni v 14 skupin, v katerih se je dogajalo veliko zanimivih stvari.

V 3 skupinah so se učenci lotili beljenja sten po učilnicah in hodnikih. V eni izmed skupin pa so odstranili tudi žvečilke s klopi.

Nekateri so popravljali stole (podložili so jih s filcem), drugi pa so na stole in klopi risali in jih barvali. V tej skupini so tudi tudi brusili lesene police.

Učenci so bili razdeljeni tudi v delavnice za Evropsko vas. Letos naša šola predstavlja Nizozemsko, zato so izdelali izdelke, ki so značilni za to državo. Naredili so tulipane iz krep papirja, nizozemske hišice, cokle, vetrnice in mline na veter.

Tudi tokrat nam ni manjkala peka peciva. Učenci so pripravili pohorsko omleto in nizozemske piškote.

Našim prvošolčkom pa bomo polepšali jutra, ko bodo zajtrkovali v jedilnici, saj smo za njih sešili prte in na njih narisali različne motive. Dobili pa bodo tudi nove podstavke za barvice.

Ena izmed skupin je svoj del dneva preživela v Knjižnici Ksaverja Meška, kjer so brali in ob tem ustvarjali.

Tehniški dan pa nam seveda ne bi uspel brez računalniške in tehnične delavnice. V računalniški delavnici smo pripravili članek za našo spletno stran ter  uredili fotogalerijo. Učenci v tehnični delavnici pa so spremljali cel potek tehničnega dneva. Todi tokrat so v rokah imeli fotoaparate in kamero. Učili pa so  se tudi, kako pripraviti ozvočenje za proslavo.

 

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled).

S tehniškim dnevom smo bili zadovoljni tako učitelji kot učenci. Upamo, da bomo naslednje šolsko leto delavnice ponovili.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)