26. januarja je na OŠ Mežica potekalo regijsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Udeležili sta se ga dve naši osmošolki in tri devetošolke. Čeprav je bila tema letošnjega tekmovanja zelo zahtevna, je kar štirim našim učenkam uspelo doseči srebrno priznanje. Čestitamo našim srebrnim: Živi Gregor iz 8. A pod mentorstvom ge. Saše Polanc, Miši Čevnik iz 9. B, Zoji Krevh iz 9. A in Janji Smolar iz 9. B pod mentorstvom ge. Marte Rubin.

 

 

V svojih razlagalnih spisih so moralI tekmovalci razmišljati o zahtevnih temah, predstavljenih v knjigi Andreja Makuca Oči in v knjigi Irene Velikonja Poletje na okenski polici.  O mučenju in smrti živali, o slabih in dobrih odnosih med vrstniki, o odnosih v družini in soseščini so morali dobro premisliti, dodati še nekaj literarnega znanja in vse oblikovati v  berljiv, pravopisno in slovnično ustrezen spis.

Prav tako smo ponosni na 50 bronastih priznanj, ki so jih na šolskem tekmovanju v mesecu decembru osvojili naši učenci od 2. do 9. razreda.

Verjamemo, da bi za vse tekmovalce lahko vzeli misel S. I. Hayakawe:  “Ljudje, ki so brali dobre knjige, so resnično doživeli več kot tisti, ki ne znajo ali nočejo brati … Ni res, da imamo samo eno življenje. Če znamo brati, lahko živimo toliko življenj in toliko različnih življenj, kolikor si želimo.”

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)