Eduroam na Drugi OŠ Slovenj Gradec

Eduroam dostop je omogočen vsem zaposlenim na naši šoli ter učencem druge in tretje triade.

Učenci dobijo dostop do Eduroam omrežja v četrtem razredu,

ko pridobijo AAI račun skupaj s šolskim e-naslovom

(podatki za dostop do Eduroam omrežja je enak AAI računu).

V Eduroam brežično omrežje imajo dostop tudi zunanji uporabniki z Eduroam uporabniškim računom.

Za morebitna vprašanja glede Eduroam dostopa se lahko obrnete na:

timotej.zohar@druga-os.si

Kako se povezati? Navodila za dostop do omrežja.

Eduroam

Eduroam (education roaming) Eduroam je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. študenti, učenci, pedagogi, raziskovalci in drugi lahko uporabljajo vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. Za uporabo je potrebno le odpreti prenosnik in to ne glede na to kje: na domači ustanovi ali na primer na Univerzi v Edinburgu.

Enostavno

Federacija omogoča uporabniku varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja matične organizacije in gostovanje v Eduroam omrežjih na drugih ustanovah. Po začetni nastavitvi se uporabnikova naprava samodejno poveže v brezžično omrežje domače ali katere koli druge organizacije, na kateri deluje sistem Eduroam.

Mobilno

Eduroam je mednarodni projekt, ki so ga zasnovala evropska raziskovalna omrežja. Uporabniki lahko gostujejo na več kot 60 organizacijah v Sloveniji. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih azijskih državah.

Varno

Tehnološke rešitve, oprema in način delovanja članicam federacije in uporabnikom zagotavljajo visoko stopnjo varnosti. Članice imajo omogočen pregled nad delovanjem omrežja, uporabnikom pa je varnost zagotovljena z onemogočanjem prisluškovanja in lažnega predstavljanja. Federacija Eduroam v celoti upošteva vso slovensko in evropsko zakonodajo glede varovanja osebnih podatkov in tudi priporočila urada Informacijskega pooblaščenca.

Slovenska federacija izobraževalnih omrežij Eduroam

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)