Takoj po novoletnih praznikih smo se osmošolci odpravili v naravoslovni tabor v CŠOD Soča v Tolmin.
Čeprav bi od letnega časa pričakovali debelo snežno odejo, nas je na poti v Tolmin spremljal dež in o belini je bilo vedno manj sledu, bolj ko smo se bližali cilju.

 

Torej smučali nismo… Smo pa v štirih dneh dodobra spoznali Tolmin in njegovo okolico. Veliko smo hodili peš in tako preživeli prvi teden v 2012 na svežem zraku, ki nam je dal dodatnih moči za uspešno nadaljevanje leta. Ob sotočju rek Soče in Tolminke smo merili temperaturo vode, zraka in zemlje, hitrost Tolminke, ter kislost in bazičnost Soče. Izvedeli smo za posebno drevo – tulipanovec, v katerega smo se poskusili natlačiti v čimvečjem številu. Zmagovalci polnjenja velike luknje v deblu so bili učenci 8.c razreda, ki so v votlino spravili kar dvanajst svojih sošolcev.  Z nahrbtniki na rami smo se podali do Tolminskih korit (nekdo je na poti vprašal »No, kdaj bomo že prišli do tistih skled?«) in zadrževali sapo ob pogledu s Hudičevega mostu v globino. Tolmin iz ptičje pespektive smo si ogledali z vrha Kozlovega roba, njegovo zgodovino pa v tolminskem muzeju, kjer nas je njihov kustos na zanimiv način popeljal od daljne preteklosti do (skoraj) danes. V CŠOD Soča smo plezali po umetni steni in se urili v streljanju z lokom, zvečer pa smo se zabavali ob družabnih igrah, ogledu filma Avstralija in predvsem zadnji večer ob plesu s predstavitvijo posameznih razredov pred njim.

Lačni nismo bili, pa žejni tudi ne, edina težava je bila, da je hitro minilo. Dobra volja je bila naš zaščitni znak in v imenu učiteljic želim pohvaliti vse učence, da so z vzornim obnašanjem in dobrim sodelovanjem pri primorskih učiteljih pustili zelo pozitiven vtis o naši šoli.

Ponosne smo bile, da ste naši učenci!

 

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)