Spoštovani učenci, učitelji in starši!

Druga OŠ Slovenj Gradec v letošnjem šolskem letu praznuje jubilej, 30. obletnico šole. Svoja vrata je prvič odprla leta 1992. Kot ravnateljica sem ponosna, da skupaj s podružnično šolo Pameče-Troblje vsa ta leta ostaja središče izobraževanja, kulture in športa.

Šola namreč ni samo zgradba, je mnogo več. V šoli so v ospredju učenci. Vsak učenec na šoli pa je izjemen. Od učencev pričakujemo in jim pomagamo, da lahko vsak razvija svoje sposobnosti, talente, ustvarjalnost, da ceni znanje ter razvija pozitiven odnos do sebe in drugih. Zelo pomembne vrednote, ki izhajajo iz našega znaka šole, so vsekakor prepletenost, povezanost in sodelovanje s  poudarkom na znanju, lastni odgovornosti, na zavedanju, da so napake dovoljene in se iz njih učimo, fleksibilnosti, pripadnosti šoli in družbi.

Zelo pomembno je, da se zavedamo vse večjega pomena trajnostnega razvoja in da je vsak izmed nas lahko kamenček v mozaiku, ki bo s svojimi dejanji in prizadevanji za ohranjanje naše narave prispeval k morebitnemu izboljšanju razmer. 

Vodstvo šole in zaposleni si želimo dobrega sodelovanja s starši. Le-ti otrokom nudijo varnost in  podporo ter skupaj z nami pomagajo pri oblikovanju dobre klime na šoli. Na ta način skupaj z nami spodbujajo svoje otroke, da odrastejo v zdrave, razgledane, razmišljujoče in delovne ljudi.

Maria Montessori je otroke in zaposlene učila, da je potrebno otrokom pomagati, da bodo znali narediti sami. Naj bo to naše glavno vodilo v tem šolskem letu.

Pomagaj mi, da naredim sam!

(M. Montessori)

 

Ravnateljica

mag. Helena Gaberšek, soc.ped.

Kontakt:

telefon:   02 88 39 941

e-pošta: helena.gabersek@guest.arnes.si 

               helena.gabersek@druga-os.si

 

 

 

(Skupno 3.108 obiskov, današnjih obiskov 3)