Včeraj smo na naši šoli organizirali filmski večer za učence predmetne stopnje. Udobno nameščeni in z zdravimi prigrizki v rokah smo si ogledali francosko komedijo »Bog, le kaj smo zagrešili?« (Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?).

Film na zabaven način obravnava tematiko rasizma in predsodkov, s katerimi se srečujejo v ugledni meščansko-katoliški družini. Tri hčerke bogate francoske družine za ženine namreč izberejo tujce (muslimana, juda in Kitajca), kar povzroča veliko sivih las njunim tradicionalističnim staršem. Razočarana vse upe o čistokrvnem francoskem zetu polagata na najmlajšo hčerko. Ta si za ženina res izbere katoličana, a njegova temna polt v družini povzroči nemalo smešnih nesporazumov.

Učenci so se ob ogledu filma zabavali, učitelji pa prav tako. Sklenili smo, da kmalu spet organiziramo podobno srečanje.

Po filmu smo se z učenci pogovarjali o njihovem videnju drugih ver, ras in kultur. Ugotavljali smo, kaj je v naših medsebojnih odnosih najpomembnejše in ali je medkultornost mogoča.

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)