Ljudje na svetu se vsak dan pogovarjamo v 6900 različnih jezikih. To je zelo veliko. A običajno se v svojem vsakdanu srečamo le z nekaj jeziki. Da bi učenci začutili jezikovno raznolikosti smo ob evropskem dnevu jezika (26. september) na šoli razpisali natečaj na temo Pozdravi me! Želeli smo poiskati razred, ki zna pozdraviti v največ jezikih.

Tekmovanja se je udeležilo 12 razredov: 1. B, 2. A, 4. A, 4. D, 6. A, 6. B, 7. A, 7. B, 7. C, 8. B, 8. C in 9. C.

Največ pozdravov je navedel 6. b razred in jih tudi predstavil. Za to so dosegli naziv najbolj jezični razred 2018 na Drugi OŠ Slovenj Gradec in dobili zasluženo nagrado. Vse skupaj smo tudi predstavili na portalu e-Twinning, kjer smo odprli temo »Let’s say Hello!« in povabili k sodelovanju šole iz domovine in tujine.

Predstavitev pozdravov je med učenci v različnih razredih zbudila precej interesa, posamezniki so opozorili na nekaj nepravilno izrečenih pozdravov. Zato smo se odločili, da še naprej raziskujemo našo sposobnost pozdraviti v tujih jezikih. Vse učence vabimo, da se pridružijo pri ustvarjanju videa Pozdravi me – original! V njem bodo nastopili učenci, ki znajo govoriti posamezen tuji jezik ali ki poznajo koga, ki govori tuji jezik/je bil v tujini in jih bo naučil pozdraviti v izvirniku.

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)