Z novim šolskim letom so za delo znova poprijeli tudi čebelarji. Že prve šolske dni so se zbrali člani čebelarskega krožka iz preteklega leta, prišlo pa je tudi precej novih učencev. Vsi smo bili željni novega znanja o naši čebeli – kranjski sivki in pa novih nalog in opravil v čebelarstvu. Najprej smo obiskali šolski čebelnjak. Ogledali smo si prebivališče čebel in bujno cvetoč vrt medovitih rastlin. Zasadili smo ga lani in sedaj ga čebelice že pridno obiskujejo. Pri tem obisku smo se tudi ustrezno zaščitili, pa tudi s svojim obnašanjem nismo ovirali in motili naših pridnih čebelic.

Čebelarski krožki delujejo tudi na drugih osnovnih šolah. Zelo aktiven je tudi čebelarski krožek na podružnični osnovni šoli v Šmiklavžu. V mesecu oktobru so se veselili nove pridobitve – šolskega čebelnjaka. Na otvoritev so povabili vse člane čebelarskih krožkov iz Mislinjske doline, seveda tudi nas. Mladi čebelarji  smo se skupaj poveselili njihove pridobitve in izmenjali čebelarske izkušnje, ogledali smo si njihov čebelnjak in v bližnjem gozdu iskali  skriti zaklad. Seveda je bil to kozarec dobrega medu iz šolskega čebelnjaka.

Za v naprej pa imamo še ogromno dela. Čebelice pozimi počivajo, mladi čebelarji pa ne. Pripraviti moramo veliko izdelkov za novoletni bazar. Čaka nas tudi delo v delavnici, peka medenjakov in veliko učenja ter priprav na tekmovanja. Čebelje življenje je zelo zanimivo in želimo ga čim bolj spoznati. Spomladi, ko bodo čebelice zopet poletele v naravo, nam bo to znanje prišlo zelo prav, ko bomo skrbeli za njih.

Nekaj utrinkov si lahko tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Mentorja: Olga in Janez Bauer

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)