V soboto, 9. 4. 2016, so na šoli potekale delavnice ob svetovnem  dnevu zdravja, ki je bil letos namenjen sladkorni bolezni. V delavnicah so učenci razvijali in povečali zavedanje o porastu sladkorne bolezni, njenih posledicah  ter pomenu aktivnega življenjskega sloga, ki vključuje redno gibanje, zdravo prehrano in skrb za telesno težo.

Učenci prve triade so se skupaj s svojimi starši ob 10. 00 uri udeležili slavnostne otvoritve  Učnega centra vrtnarstva in čebelarstva na naši šoli.

Ob 11. 00 smo se učitelji skupaj z učenci in povabljenimi starši udeležili Hoje po mestnih poteh za zdravje in smeh.

Prav tako smo na ta dan občanom MO Slovenj Gradec omogočili preveriti vrednosti svojega krvnega tlaka in krvnega sladkorja, pridobili so lahko informacije glede preventive rakavih obolenj, se sprehodili skozi model debelega črevesa in se naučili osnov temeljnih postopkov oživljanja. V tednu zdravja pa so  lahko preizkusili svojo fizično pripravljenost na testu hoje in se  udeležili  predavanja na aktualno temo dneva zdravja o ledvicah in sladkorni bolezni. Vse omenjene dejavnosti so se izvajale v Športni dvorani Vinka Cajnka in v avli naše šole.

Da smo dejavnosti lahko uspešno izvedli, smo se povezali s Šolskim centrom Slovenj Gradec, Srednjo gostinsko šolo, z  zaposlenimi v  Zdravstvenem domu Slovenj Gradec, ki so k sodelovanju povabili še dijake Srednje zdravstvene šole ter študente medicine.

V okviru dneva zdravja smo  v mestnem jedru sodelovali z ureditvijo stojnice na temo Zakladi Druge OŠ Slovenj Gradec.

Vsem sodelujočim se za sodelovanje še enkrat najlepše zahvaljujemo.

 

Vodja Zdrave šole

Nives Kodrun

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)