ZDRAVA_SOLA           logotip

V soboto, 11. 4. 2015, bomo na šoli izvedli projektni dan ob svetovnem dnevu zdravja, ki je letos namenjen varni hrani. S tem dnem bomo nadomestili 2. 1. 2015.
V okviru projektnega dne bodo na šoli potekale delavnice na temo zdrave in varne hrane, gibanja in duševnega zdravja.
V športni dvorani Vinka Cajnka (ob Drugi OŠ) bodo ta dan za vse obiskovalce potekale dejavnosti s področja zgodnjega odkrivanja rakavih sprememb na modih in dojkah, predstavitev programa SVIT, v okviru katerega bo možen ogled modela črevesja, meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja. Na predstavitev ste starši in ostali obiskovalci vabljeni med 8.00 – 13.00. Na stadionu bo potekal projekt Simbioza giba, na katerega ste od 10.00 do 12.00 ure vabljeni vsi občani, ki se želite ta dan udeležiti različnih športnih aktivnosti (v primeru dežja bo delavnica v športni dvorani – mala telovadnica).

Kako bo potekal dan za učence?
Z delavnicami bomo pričeli ob 8.20. Skupaj se bomo učili, kako negovati in ohranjati naše dragoceno zdravje.

Zelo bomo veseli, če se nam boste ob 11.00 pridružili pred Drugo osnovno šolo in se udeležili hoje po mestnih poteh za zdravje in smeh. Starše šestošolcev ob isti uri vabimo, da se skupaj s svojimi otroki udeležite hoje na šolskem stadionu v okviru projekta Simbioza.

Jutranjega varstva, podaljšanega bivanja in kosila ta dan ne bo, bo pa organizirano varstvo vozačev za učence, ki se pripeljejo v šolo z organiziranimi prevozi od 7.00 naprej.

V primeru slabe vremenske napovedi naj bo otrok primerno obut in naj s seboj prinese dežnik ali dežni plašč, ker bomo kljub dežju izvedli hojo za zdravje.

Po svojega otroka pridite pred Drugo osnovno šolo ob 12.00. Učenci vozači bodo imeli organiziran prevoz v vse smeri samo ob 12.15.

Lep pozdrav

Vodja Zdrave šole: Nives Kodrun

Ravnateljica: Nada Duler

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)