Mladi čebelarji na Drugi osnovni šoli v Slovenj Gradcu nikdar ne počivamo. Že v prvih šolskih dnevih smo se dobili stari čebelarji. Nekateri namreč ta krožek obiskujejo že tretje leto in so že pravi mali čebelarski mojstri. Kmalu so se nam pridružili še prvo in drugošolci in razred je kar naenkrat postal premajhen. Kar triintrideset se nas je nabralo, željnih novega znanja o naši čebelici Kranjski sivki.
Hitro smo se spoznali, ponovili na kratko lanske čebelarske dogodivščine in se dogovorili o letošnjem načinu dela. Letos je namreč v krožku veliko prvošolcev, ki pisanja sicer še ne obvladajo do popolnosti, ampak po radovednosti in zanimanju prekašajo marsikoga. Zato jim bodo starejši člani krožka pomagali, pa tudi njihov učni program bo malo prilagojen. Praktično delo in teoretično znanje pa bo za vse enako.
V prvih predstavitvenih urah smo najprej spoznali našo čebelico Kranjsko sivko, njeno bivališče in življenje. Kmalu smo obiskali šolsko knjižnico, kjer smo ob zanimivem srečanju s knjižničarko izdelali tudi lepljenke čebelice. Pripravljali smo se tudi na zaključek leta. Za šolski bazar smo pripravili veliko svečk iz čebeljega voska in poslikali panjske končnice. Vse te izdelke smo predstavili na bazarju in skoraj vsega je zmanjkalo. Prav tako smo v sliki in besedi predstavili svoje delo na panoju v avli osnovne šole. Obisk gospodinjske učilnice smo zaradi pomanjkanja časa prestavili na pomladanski čas, pa bomo zato namesto božičnih pekli raje pomladanske medenjake. Čaka nas še snemanje čebelarske oddaje za TV UŽIVAJMO.SI, kjer bomo predstavili delo čebelarskega krožka. Med tem bomo pridno nabirali znanje, saj nas v prvih pomladanskih dnevih že čaka obisk čebelnjaka. Konec aprila seveda odidemo na koroško tekmovanje mladih čebelarjev, v prvih dneh maja pa nas čaka še državno tekmovanje, ki bo letos v Metliki. Dela nam ne bo zmanjkalo in kmalu bo zaključek, tudi letos bomo za vse člane krožka pripravili zaključno ekskurzijo na sedež Čebelarske zveze Slovenije v Lukovico pri Domžalah.
Pa lep čebelarski pozdrav! NAJ MEDI!

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Mentorja čebelarskega krožka: Olga in Janez Bauer

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)