Na naravoslovnem taboru smo bili od ponedeljka, 5.5.2014, do srede, 7.5.2014.

Zadovoljni, obogateni z novimi izkušnjami, doživetji in spoznanji ter seveda tudi malo utrujeni smo se srečno vrnili s tabora. Ker nam je vreme odlično služilo, smo lahko izpeljali vse načrtovane vsebine, ki so bile planirane v skladu z učnim načrtom. Bili smo Eko šolarji. V delavnici Preživetje v objemu Pece smo sami nabrali kurivo, se naučili varno zakuriti ogenj v naravi ter si na njem speči jabolka. Seveda smo ta ogenj tudi pravilno pogasili. Kot Gozdna druščina smo čim bolj tiho raziskovali gozd, se spoznali z mravljiščem gozdnih mravelj, slišali veliko o njihovih navadah ter jih iz gozdnega materiala tudi oblikovali. Z vonjem smo zaznali, da res oddajajo mravljično kislino. Zelo všeč nam je bil Zvezdogled – večerni sprehod. V Bližnjem opuščenem rovu nam je pripravil presenečenje Bergmandelc, ki nam je pustil pismo in bonbone. Po stopinjah povodnega moža smo šli vse do potoka, kjer smo samostojno lovili in prepoznavali vodne živali s pomočjo povečevalnih stekel in knjig. Da smo bili ves čas res aktivni, dokazujeta tudi lokostrelstvo ter plezanje po zunanji in notranji plezalni steni.
Seveda pa je bila krona vsega Gavda na Pergu, s pridihom Pokaži, kaj znaš.

Učenci in učiteljice smo bili z osebjem doma zelo zadovoljni, prav posebej s kuharjema, ki sta nas razvajala z dobro hrano in sladicami.
Tudi oni so bili zadovoljni z nami, saj se menda še ni zgodilo, da bi vsi učenci prejeli priznanja za tako vzorno urejene sobe.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Učiteljice 2. razredov

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)