Učenci 4. B razreda z mentorico gospo Božo Boženo Lesjak in učenke izbirnega predmeta retorika z mentorico gospo Nado Žunec v letošnjem šolskem letu sodelujejo v projektu Beremo dela Toneta Partljiča.

Projekt je zaživel na pobudo zaposlenih in stanovalcev Doma starostnikov Slovenj Gradec. Cilj projekta je podrobneje spoznati pisatelja Toneta Partljiča in njegova dela, predvsem pa prijetno druženje med mladimi in prebivalci doma.

Do sedaj smo se v Domu starostnikov v Slovenj Gradcu z njim srečali že dvakrat. Prvič 15. 11. 2013, drugič pa 24. 01. 2014.

Naši učenci so za drugo srečanje prebrali knjigo črtic

Hotel sem prijeti sonce.

Četrtošolci so ustvarjali ob črtici Tetica, jaz sem te zdaj prišla. Iskali so značilnosti oseb, napisali obnovo in pesmico, črtico  ilustrirali in ugotavljali, kakšno je njeno sporočilo. Na besede iz črtice so iskali različne rime.

Učenke izbirnega predmeta retorika so prebrale vse črtice, primerjale današnje življenje z življenjem iz časa, ko je bil pisatelj še otrok oz. mladostnik ter starostnikom in ustvarjalcu predstavile svoje mnenje o prebranem.

Gospod Tone Partljič je bil s predstavitvijo različnih aktivnosti ob črticah zelo zadovoljen, navdušen nad ustvarjalnostjo učencev in izvedbo predstavitev ter je vse učence iskreno pohvalil.

Veselimo se že naslednjega srečanja z njim, ki bo 28. 03. 2014. Ob dnevu slovenske knjige, 23. 04., pa bo zaključno srečanje, kjer se bomo zbrali vsi sodelujoči in ponovno skupaj preživeli dopoldan v prijaznem in veselem vzdušju.

 

Boža Božena Lesjak

Nada Žunec

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)