Naravoslovni tabor. Pravo ime za dejavnosti, ki so jih učenci in učenke 8. A in B izpeljali v CŠOD Soča v Tolminu. Sama narava, ki kar kliče po tem, da čas preživljaš aktivno, na prostem, je v Tolminu, ob rekah Soči in Tolminki, res čudovita. Vtisi bi bili verjetno drugačni, če bi nas spremljalo slabo vreme, tako pa smo lahko bili vseh pet dni od jutra do večera na terenu.

Ob sotočju dveh smaragdno zelenih rek so učenci merili temperaturo vode, zemlje in zraka ter ugotavljali kislost in bazičnost Soče. To pa ni bilo vse. Z dobro voljo in nahrbtnikih na ramenih smo se podali na ogled Tolminskih korit, ki so bila še toliko lepša, ko jih je po kratkotrajni plohi obsijalo sonce. Res pravi kraj za nabiranje energije ob zaključku šolskega leta.

S Kozlovega roba, ki se dviga nad Tolminom, smo še bolje spoznali okolico kraja. Naše oko je seglo skoraj do Vrsnega, kjer se je rodil primorski slavček, Simon Gregorčič. Ne boste verjeli, pa je res. Tu, na vrhu vzpetine, nam je naš vodnik Edi ne samo predstavil okoliške vasi in hribe, pač pa nam je zrecitiral pese Soči od začetka do konca tako, da nam bo to res ostalo v spominu.

V domu so vsi lepo poskrbeli za dobro počutje nas vseh – učitelji spremljevalci in kuharice. Da  smo se imeli lepo, je tudi zasluga učencev, saj je bilo njihovo obnašanje pohvale vredno. Tudi zaradi tega smo se vsi, ki smo bili pet dni skupaj, kar težko poslovili.

8.raz.LET.o.v_NARAVI-TOLMIN_2013_080

Razredničarki Alenka Pongrac in Janja Šerbinek

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)