V petek, 08. 03. 2013, smo na šoli prvič organizirali tudi bralno noč za naše starejše učence. Udeležili so se je tisti, ki so do 08. marca prebrali vsaj tri knjige iz seznama za bralno priznanje. Teh je bilo 70.

Medse smo povabili pisateljico Janjo VIDMAR, ki nam je v prijetnem vzdušju predstavila svojo knjigo NIMAŠ POJMA. Vsebina te knjige je bila tudi iztočnica za naše delavnice – glasbeno, gledališko, likovno, oblikovalno in literarno.

 

Hkrati pa je mlade bralce navdušila še nad eno svojo knjigo z naslovom OTROCI SVETA. Fotografije v njej je prispevala znana slovenska popotnica, pisateljica in fotografinja Benka PULKO.

Naše druženje smo nadaljevali s predstavitvijo dogajanja po delavnicah in s kratkim zabavnim programom. Pred spanjem pa so učenci drug drugemu prebirali odlomke iz svojih najljubših knjig. Tako je bila bralna noč res posvečena predvsem literaturi in branju.

Učenci so bili nad dogajanjem na bralni noči navdušeni, zato bomo s to obliko spodbujanja k branju zagotovo nadaljevali.

slika_janja

Če želite vsaj malo podoživeti vzdušje na naši bralni noči, vas vabimo, da si ogledate izbor fotografij (klikni za ogled fotogalerije)!

 

Zapisala: Nada Žunec, koord. bralne noči

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)