V četrtek, 20. 12. 2012, smo v okviru letošnje FIT prireditve učenci 8. b obiskali učence 2. a. Bil je že skrajni čas, da se nekoliko bolje spoznamo, saj smo vendar njihovi mentorji! Veselili smo se že, da bomo zadnjo šolsko uro v koledarskem letu 2012 preživeli z njimi in seveda z našima razredničarkama, gospo Olgo Bauer ter gospo Janjo Šerbinek.

Že ob prihodu v 2. a- razred smo bili presenečeni, saj so drugošolci pridno sedeli na tleh, na lepih, nič popisanih niti porisanih mizah pa so nas čakali krožniki s sladkimi piškoti ter napolitankami. Stoli in sladkarije so bili namenjeni nam, gostom. Ja, že prvi vtis je bil več kot dober.

ples_BO._NOVOL.ETNI-2012_na_2oSG_060

Klikni tukaj za ogled fotogalerije.

 

 

Zaplesali in zapeli so nam nekaj pesmic, nato pa smo še mi presenetili njih. Razveselili smo jih namreč s knjižnimi kazali, ki smo jih izdelali sami, ter velikimi čokoladnimi bonboni. Po glasbeno obarvanem programu so se nam predstavili. Ugotovili smo, da imajo v šoli, skoraj vsi, najraje matematiko. Precej drugače od nas, ki menimo, da so najboljši odmori … Ampak kljub temu imamo več skupnih lastnosti, o katerih smo poklepetali. Naj vam zaupam eno izmed njih: v obeh razredih imamo Zalo!

Pozabavali in nasmejali smo se tudi ob Erikovih pantomimah, ki so jih naši mali prijatelji zelo hitro ugotovili.

Šolska ura v prijetnem druženju je kar prehitro minila. Naredili smo le še skupinsko fotografijo ter se poslovili do dneva, ko nas bodo drugošolčki  obiskali s svojo učiteljico. Upam, da se bomo tudi mi izkazali kot dobri gostitelji.

 

Partricija Kavčič,

predsednica 8. b

Fotografije Tinkara Ošlovnik, 8. b

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)