V petek, 26.10.2012 smo ob 10.10  na šoli izvedli evakuacijo in požarno vajo v sodelovanju s PGD Slovenj Gradec. Ker je mesec oktober tudi mesec požarne varnosti, so nam prostovoljni gasilci prikazali različne načine gašenja požara. Tudi učenci so rokovali z gasilnimi aparati ter imeli priložnost praktično preizkusiti uporabo le teh.

 

Kako je potekala požarna vaja?

V avli šole se je pojavil dim. Hišnik je vklopil alarm in takoj po objavi obvestil vse učence in učitelje o požaru na šoli. Vsi učenci in učitelji ter ostali delavci šole so se po požarnem načrtu zapustili šolo na zbirno mesto ob stadionu.

Ko smo ugotovili, da so na zbirno mesto za stadionom prispeli vsi, ki so bili ob izbruhu požara v stavbi šole, je bila požarna vaja zaključena.

Okvirna ocena

Celotna akcija je bila dobro izpeljana. Učenci in vsi delavci šole so se držali dogovorjenih pravil v primeru požara.

Po izvedeni evakuaciji bomo naredili tudi natančno analizo dogodka. Pri tem nam bodo pomagali tudi gasilci. Kar smo uspešno izvedli bomo upoštevali v naprej, ugotovljene napake pa bomo popravili, saj želimo v primeru resničnega požara opraviti evakuacijo varno in profesionalno. O tem bomo obvestili tudi učenke in učence.

Nekaj utrinkov iz evakuacije si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)