http://generationawake.eu/languages/lang.php?lang=sl

 

Evropska komisija vzpostavila posebno spletišče z naslovom Prebujena generacija (Generation Awake), namenjeno spodbujanju učinkovite rabe virov predvsem med otroki in mladimi. Spletišče na zabaven način podaja informacije, ki spodbujajo k razmisleku o spremembi potrošniških odločitev in nakupovalnih navad ter o ločevanju odpadkov. Sodelujoči tako na enostaven način izvedo, kako lahko njihove navade vplivajo na planet. Ob tem se imajo možnost preizkusiti tudi v izzivu, s katerim lahko v praksi dokažejo pridobljeno znanje na področju učinkovite rabe virov. Spletišče je pripravljeno v slogu, zanimivem za otroke in odrasle, ter je na voljo v 22 jezikih EU.  

Spletišče sestavljajo trije deli:  

  • V prvi delu se predstavijo tri nakupovalne vrečke: Rutinski Robi, Debelušni David in Impulzivna Ingrid, ki otrokom pokažejo, kako lahko z majhnimi spremembami nakupovalnih navad, potrošniških odločitev ter ločevanja odpadkov spreminjajo planet.  

   

  • Drugi del z naslovom “Priročnik” je zbirka nasvetov za učinkovito porabo virov. 

  • Tretji del z naslovom “Generation Awake Challenge” vsebuje številne praktične izzive. Za vsak opravljen izziv tekmovalec prejme posebno nagrado – značko.

Spletišče Prebujena generacija najdete na naslovu: http://generationawake.eu/languages/lang.php?lang=sl

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)