ŠOLSKI PROJEKT – sreda, 9. 5. 2012

 

Na ta dan smo vsi učenci od 1. do 9. razreda raziskovali in spoznavali domače mesto, dan zmage in dan Evrope pa so počastili z obiskom Evropske vasi.

_IGP5180

Za ogled galerije kliknite na sliko

 

Prvi razredi so si ogledali stare hiše pri Rotenturnu, v starem delu mesta. Drugi, tretji in četrti razredi so se sprehodili do mestnega jedra in si ogledali Evropsko vas. Tam ima stojnica tudi naša šola. Letos predstavljamo državo Nizozemsko.

V Mestno občino, Rotenturn, so odšli učenci petega razreda. Pred vstopom pa so se srečali tudi z našim novim županom, gospodom Andrejem Časom. Učenci šestih razredov so se učili o znanih meščanih. Ogledali so si rojstno hišo Huga Wolfa ter obiskali galerijo, kjer so govorili o Jožetu Tisnikarju. Sedmi razredi so tokrat raziskovali okolico našega mesta: Colatio, grad, Puščavo, cerkev, rojstno hišo Franca Bernekerja ter Stari trg. Za razliko od sedmih razredov so osmi razredi raziskovali v mestu. Ogledali so si cerkev Sv. Elizabete, cerkev Sv. Duha ter Sokličev muzej. Najstarejši učenci, torej učenci devetih razredov, so obiskali muzej in opazovali zanimive stavbe v mestu. Sprehod po mestu sta vodila dva devetošolca. Vsi so si potem ogledali še Evropsko vas.

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)