SPREMEMBE PRI UGOTAVLJANJU UPRAVIČENOSTI DO SUBVENCIONIRANE PREHRANE 

Z januarjem 2012 se je sistem uveljavljanja pravice do dodatne subvencije za malico učencev in dijakov ter do subvencije za kosilo učencev spremenil. 

1. Glavna sprememba je, da starši učencev in dijakov vlogo za dodatno subvencijo za malico in subvencijo za kosilo oddajo na pristojnem centru za socialno delo (CSD) in neveč na šoli. Kar pomeni, da po novem CSD odloča o višini subvencije za posameznega učenca oziroma dijaka. 

2. CSD bo upravičenost do subvencij sporočil z odločbo, zato šola ne sme več izdajatisklepov o subvencionirani šolski prehrani. 

3. CSD ima tri mesece časa, da izda odločbo o subvenciji. Ko bo CSD odločil o višini subvencije in obdobju upravičenosti, bo šola podatke o tem dobila v aplikaciji MŠŠ – Centralni evidenci udeležencev vzgoje in izobraževanja (CEUVIZ). 

4. Sklep o dodatni subvenciji za malico in subvenciji za kosilo, ki ga je šola izdala pred 1. januarjem 2012, bo veljal do konca tekočega šolskega leta.

5. Če starši za dodatno subvencijo za malico oziroma kosilo zaprosijo po 1. januarju 2012, bodo do izdaje odločbe plačevali polno ceno malice, zmanjšano samo za splošno subvencijo. Ko bo šola iz CEUVIZ prejela podatke o upravičenosti subvencije, bo zneske na položnicah temu ustrezno poračunala.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)