Tehniški dan je potekal v torek, 22.11.2011. Učenci smo prišli v šolo ob 8.10 in se razporedili po delavnicah. Mentorji so nam podali navodila in napotke, mi pa smo se dela lotili z odprtimi rokami. Povprečno število učencev v delavnicah je bilo 15.

 

Tehnična ekipa je spremljala cel potek tehničnega dneva. V rokah so imeli fotoaparate in kamero. Z njimi so posneli zanimive slike in posnetke.

Cela šola je dišala zaradi peke prazničnega peciva v učilnici 10. Učiteljici sta z veseljem vodili učence pri peki božičnega peciva, učenci pa so ob tem uživali.

Pri izdelavi novoletnih voščilnic so učenci spoznavali različne tehnike urejanja s pomočjo posebnega računalniškega programa. Učenci so najprej narisali slike z zimskimi motivi, nato pa so jih uredili na računalniku.

V ustvarjalnih delavnicah so izdelovali kolednike, obeske iz »fimo« mase, magnetke z lepimi mislimi, novoletne voščilnice, kroglice, polepljene s »servietno« tehniko, knjižna kazala z različnimi tehnikami (kolaž, darilni papir, risanje), adventne venčke, darilne škatlice, okraske iz filca, izdelke iz blaga – s pomočjo šivanja in novoletne aranžmaje (rdečekape palčke) iz naravnih materialov. Nastali so lepi izdelki.

V računalniških delavnicah so se učenci seznanili z zrakom v tehniki, programiranjem robotskega vozička, izdelavo »flash« animacij, kjer so urejali spletne aplikacije ter s prvim elektronskim vezjem. Pri delavnicah so pomagali tudi zunanji mentorji.

Manjkalo pa nam ni tudi računalniškega ustvarjanja. V računalniški učilnici smo tiskali verze na paus papir in natiskali naslove na kuverte.

 

V delavnicah so nastali različni izdelki, ki so na ogledu v avli naše šole.

 

Nekaj utrinkov pa si ogledate tukaj (klikni za ogled).

 

Špela Bricman

 

 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)