🌞 Petek, 22. 4. 2022 🌞

Ob 7.20 smo se sami odpravili na plažo in opazovali prečudovit sončni vzhod. Že čez eno uro pa smo bili na poti do šole gostiteljev. Na njihovem stadionu smo po skupinah predstavili tradicionalne športe posameznih držav. Mi smo predstavili smučarske skoke in pokazali tudi kratko ogrevalno vajo. Vsi so se nam z navdušenjem pridružili.

Nato smo se v narodnostno mešanih skupinah pogovarjali o idejah, kako v pouk vnesti več gibanja in ga tako narediti boljšega. Ideje smo nato predstavili v svojih skupinah.

Naše druženje se je nadaljevalo v telovadnici, kjer so nam Španci pokazali nekaj njihovih tradicionalnih plesov. Poskusili smo jih tudi zaplesati. Žal nam čas ni dovoljeval, da bi še vse druge države predstavile svoje tradicionalne plese.

Sledilo je kosilo z nekaj lokalnimi jedmi, ki pa niso bile preveč po našem okusu.

Z avtobusom smo se nato vrnili nazaj v Santa Cruz, mesto v katerem živimo, kjer smo radovedni hodili po uličnih trgovinicah. Nekaj ur našega popoldneva smo preživeli tudi na plaži ob kopanju in nabiranju školjk na prečudoviti črni peščeni plaži.

Ker smo bili že pošteno lačni, smo odšli na večerjo, nato pa smo se spet vrnili na plažo, se igrali z žogo, risali v mivko in opazovali zvezde.

🌞 Sobota, 23.4. 2022 🌞
Ob 10.00 smo se z avtobusom odpravili do razstavnega paviljona na zahodni strani otoka, kjer smo si ogledali maketo otoka in izvedeli marsikaj o znameniti kalderi nacionalnega parka de Taburiente.  Nato pa smo raziskovali še zanimivo mesto Los Llanos ter se odpeljali do obalnega mesteca Tazacorte,  kjer smo si privoščili kosilo in nekaj časa preživeli na plaži. Med potjo nazaj smo si z razgledne točke ogledali še vulkan Tajogaite, ki je nazadnje bruhal lani jeseni. Na pobočju so dobro vidni do morja segajočo jeziki črne strjene lave. Glasovali pa smo tudi za logotip projekta in izbrali francoskega.

Ker nam je bilo kar vroče, smo se v Santa Cruzu še kopali.

Sara, Nastja, Eva, Tibe in Matevž ter učiteljici Tanja in Saša

Fotogalerija naših dogodivščin 📸 😎:

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 2)