eTWINNING projekt My City as a Part of World Cultural Heritage

V letošnjem šolskem letu smo na šoli sodelovali v projektu eTwinning My City as a Part of World Cultural Heritage  in tako predstavljali naše mesto Slovenj Gradec in državo Slovenijo. Sodelovali smo s šestimi turškimi šolami. Pri projektu smo skozi celo šolsko leto opravljali različne naloge, ki smo jih razreševali sami, skupaj v timu ali v mednarodno mešanih skupinah. Tujcem smo poskušali približati naše mesto in našo državo, ob tem pa smo spoznavali njihovo, nam tujo, kulturo. Opravili smo kar nekaj nalog.

Na začetku smo se lotili izdelave logotipa projekta in grba, ki bi najbolje predstavljal naš projekt. S pomočjo ankete smo izbrali tistega, ki nam je bil najbolj všeč in najbolje predstavlja naš projekt.

V času projekta smo:

– obeležili dan varne rabe interneta in si ogledali spletno predstavo na to temo;

– praznovali smo prvi pomladanski dan, tako da smo izdelali spomladanske kolaže/razglednice in jih poslali po elektronski pošti;

– skupaj s Turki smo praznovali njihov dan otroka in se pridružili svetovnemu plesnemu izzivu Jerusalema (naučili smo se plesati, se posneli in sestavili svoj video kot eTwinning plesni izziv);

– 9. maja smo se spomnili na dan eTwinninga in izdelali mednarodno obarvan plakat.

Poseben izziv je predstavljala sestavljanka Zemlje, kjer smo vsak na drugem koncu sveta risali delčke in jih nato na daljavo združili.

Poleg kulturne dediščine Slovenije in Turčije smo se pobliže seznanili še z orodji SPLET 2.0  (Web 2.0 tools). Pri delu smo uporabljali Canva, Google Forms, Video Collage, Quizizz, BitPaper, Jingsaw Planet, Pinnish, Story Monkey, Mentimeter  in Linoit.

Kar nekajkrat smo se ob večerih družili s partnerji v okoljih Teams in Zoom, kjer smo na daljavo reševali zastavljene naloge, klepetali smo tudi v TwinSpace klepetalnici.

Projekt smo zaključili z elektronsko knjigo, izdelano s programom StoryJumper in s pismi ter razglednicami, ki bodo potovale v Turčijo po klasični pošti.

Se nam drugo leto pridružiš tudi ti?

Na šoli poiščite učiteljico Heleno Krušič ali Katjo Jenko in z veseljem vas bosta vključili v nov projekt v prihodnjem šolskem letu.

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)