Danes so se naši osmošolci navsezgodaj odpravili proti taboru, ki ga izvajamo v CŠOD domu Soča v Tolminu. Žal nas ni pozdravilo najbolj optimistično razpoloženo vreme, smo pa bili toliko bolj optimistično razpoloženi vsi udeleženci tega tabora.

Na poti skozi Ljubljano nas je sicer nekoliko zadržal gost promet, tako da smo malce zamujali na ogled Kobariškega muzeja, ki je posvečen spominu na grozote Soške fronte v 1. svetovni vojni. Prijazni vodiči skozi muzej so se potrudili, da nismo prav nič zamudili in podoživeli spomin na dogodke, za katere vsi upamo, da se nikoli več ne ponovijo.

Nato je sledila vožnja proti domu, kjer nas je čakalo obilno kosilo. Po kosilu smo se nastanili v sobah in se malce oddahnili v nekoliko skrajšanem popoldanskem počitku, ki je bi predvsem namenjen postiljanju postelj (nekateri so to počeli prvič) ter obveznemu spoznavanju novih sosedov ter iskanju nepogrešljivih prijateljev po domu.

Po počitku je sledil prvi sestanek, kjer smo se seznanili z hišnim redom, kaj se sme in kaj ne, kakšne so naše obveznosti in neprijetno novico …  potrebno bo pripraviti program za zaključni večer 🙂 Pa že imamo obveznosti …

Kljub novim pravilom in obveznostim pa smo prav vsi zelo dobro razpoloženi, prav nikomur ni dolgčas in starši, ne zameriti, če učenci niso uspeli opraviti kakšnega obljubljenega klica – že smo namreč hiteli na prvo popoldansko dejavnost: spoznavanje okolice doma ter ogled sotočja Tolminke in Soče. Kmalu sledijo utrinki iz tega prijetnega sprehoda…

Učenci v Kobariškem muzeju

Slika 1 of 41

(Skupno 2.851 obiskov, današnjih obiskov 1)