Prejšnji torek, 14. 05. 2019 so se trije devetošolci v Murski Soboti udeležili 53. državnega srečanja mladih raziskovalcev, ki je potekalo v organizaciji Zveze za tehnično kulturo.

Državno srečanje je bilo vrh piramide, ki jo sestavlja skoraj tisoč raziskovalcev s petsto nalogami. Na državno raven se je uvrstilo 241 raziskovalnih nalog, ki jih je pod mentorstvom 369 mentorjev izdelalo 417 učencev in dijakov. Naloge so bile razvrščene v 19 raziskovalnih področij. Živa Stopar je pod mentorstvom učitelja Dušana Klemenčiča na področju računalništva in telekomunikacij s svojo raziskovalno nalogo z naslovom Wi-fi prihodnosti osvojila srebrno priznanje. Učenca Anže Kotnik in Aleks Štalekar pa sta pod mentorstvom učitelja Nejca Žagarja na področju elektrotehnike, elektronike in robotike z raziskovalno nalogo Upravljanje strojev in naprav s krmilno-robotsko rokavico usvojila zlato priznanje.

Po zagovoru raziskovalne naloge pa sta se učenca Anže in Aleks udeležila še državnega tekmovanja RoboCupJunior v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, kjer sta v disciplini »Reševanje črta« med skoraj 30-imi tekmovalci dosegla odlično 15 mesto.

Za vsa osvojena priznanja učencem izrekamo izredno pohvalo in čestitke.

 

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)