Gibanje in smeh nas vodita po zdravja poteh

V soboto, 7. aprila 2018, je na podružnični šoli v Pamečah potekal tabor Zdravih šol Slovenije 1. kroga.

Obiskala nas je nacionalna koordinatorica Zdravih šol Slovenije ga. Mojca Bevc in 22 učencev z mentorji devetih slovenskih osnovnih šol, ki so že od leta 1993 vključene v mednarodni projekt Zdrava šola. Tako so bili naši gostje učenci in mentorji OŠ Veržej, OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem, OŠ Bistrice ob Sotli, OŠ Trebnje, OŠ Lukovica, OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice, OŠ K. D. Kajuha iz Ljubljane in OŠ Janka Kersnika Brdo.

Učiteljice in učenci POŠ Pameče so nas navdušili z odličnim kulturnim programom, učiteljici Katja Uršič in Boža-Božena Lesjak pa sta učence razgibali v delavnici timske harmonije oz. v delavnici joge smeha.

Po izbranem kosilu, ki so ga za nas pripravile kuharice, smo si ogledali Medeni raj – Pergerjevo medičarsko in svečarska delavnico. G Perger nam je povedal veliko zanimivosti in nas pogostil z okusnimi medenjaki,  bonboni brez konzervansov in medeno pijačo.

Po ogledu tradicionalnih in  sodobno oblikovanih medičarskih in svečarskih izdelkov smo se ustavili pri cerkvi Sv. Jurija na Legnu, ki je gotovo ena zanimivejših cerkva pri nas. G. Kos iz Koroškega pokrajinskega muzeja v Slovenj Gradcu, nas je poučil o ruševinskih ostankih starejših sakralnih objektov in grobov, na katere so arheologi naleteli leta 1993.

Pozno popoldne smo se poslovili od naših gostov, ki se delavcem Druge OŠ in ostalim, ki so kakorkoli pripomogli k dobro izpeljanemu taboru, najlepše zahvaljujejo.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni za ogled fotogalerije).

Nives Kodrun

Vodja tima Zdrave šole

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)