Pestrega dogajanja na naši šoli res ne manjka. Svoj kamenček v mozaiku pestrosti smo dodajali tudi v okviru projekta Popestrimo šolo. Naj opišemo nekaj dejavnosti, ki smo jih izvajali:

Pri ustvarjalnih delavnicah smo risali, poustvarjali po zgodbi, spoznavali in barvali mandale, ustvarjali s Hamma perlicami, iz odpadne embalaže, krep papirja, blaga, das mase…

Učenci, ki jih zanima naravoslovno področje, so pri dejavnosti Človek, Zemlja, vesolje spoznavali in izdelali zimska in letna ozvezdja severne poloble, pa tudi svoj model osončja, izvajali so poskuse (vulkan, nenewtonska tekočina), spoznavali, kako se oglašajo najpogostejše ptice naših krajev, ogledali so si toplarno in izvedeli, kako deluje…

Povezovali smo se s Koroško galerijo likovnih umetnosti in Koroškim pokrajinskim muzejem. V sodelovanju z njimi smo izvedli delavnice živalice iz blaga, ulivanje rimskih novcev ter peka kruha.

Naša partnerska šola v projektu POŠ je Tretja OŠ Slovenj Gradec. Skupina naših sedmo- in osmošolk so se kot prostovoljke tedensko srečevale z učenci Tretje OŠ in tako bogatile svoj socialni čut ter svoj in njihov prosti čas. Za zaključek smo skupaj s partnersko šolo organizirali izlet na CŠOD Peca, kjer smo skupaj preživeli nekaj čudovitih trenutkov ob kurjenju ognja, vožnji s kajaki ter lokostrelstvu.

Za naše učence, ki so se najbolj redno udeleževali več dejavnosti, pa smo organizirali izlet v Mozirski gaj. Učenci so v čudovitem okolju spoznavali živa bitja v različnih življenjskih okoljih. Na ta izlet smo povabili tudi nekaj učencev, ki se do sedaj še niso udeležili katere izmed dejavnosti, da bi jim pokazali, kako pestro je lahko z nami.

Pestro dogajanje se bo nadaljevali tudi nekaj počitniških dni – vabljeni, da se nam pridružite.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukaj (klikni na povezavo).

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)