V torek, 17. 5. 2022 (1.A), in sredo,  18. 5. 2022 (1.B in 1.C), smo se z učenci, z avtobusom odpeljali na zaključno ekskurzijo na Sele, na ekološko kmetijo Ravnjak in Šuler, kjer smo spoznali delo in življenje na kmetiji.

Na domačiji Ravnjak nas je ga. Breda najprej pogostila z odličnim zajtrkom (umešana jajca na “grumpih”, domač kruh in bezgov sok).

Ogledali smo si različne živali in njihova bivališča (ovce, zajce, konje, krave, prašiče, psa, muce, telička, jagnje, ribnik s postrvmi…). Živali smo božali in hranili, si ogledali striženje ovac, vozili s traktorjem na lojterskem vozu ter okušali domačo hrano in izdelke, ki jih pridelujejo na obeh kmetijah. Na kmetiji Šuler nas je pričakal čebelar, ki nas je peljal k čebelnjaku in nam predstavil življenje in delo čebel. Okušali smo med in medene izdelke in se osvežili z bezgovim sokom. Zaključili smo s kvizom »Lepo je biti kmet« in tako obnovili kaj smo se naučili o življenju na kmetiji. Za konec pa smo poiskali skriti zaklad in se za nagrado posladkali z domačimi krofi, ki nam jih je pripravila prijazna gospa Breda.

Ob lepem vremenu in odlični, prijazni družbi smo preživeli čudovit dopoldan, poln novih spoznanj in doživetij, ki si jih bomo za vedno vtisnili v spomin.

Naše dogodivščine si lahko pogledate v fotogaleriji. 📸😎

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)